В утрото на най – очаквания детски празник 1-ви юни, г-н Атанас Калчев – кмет на община Кричим за пореден път изненада всички деца в детските градини и училищата на града, като подари истински... Поздравителен-адрес на Кмета на община Кричим г-н Атанас Калчев, по случай 24 – ти май „Ден на славянската писменост и култура” Презентация - Изтегли Проведена начална пресконференция по проект: № BG16М1ОР002-2.005-0018-С01 Първа копка на Компостираща инсталация за разделно събирани зелени и/или биоразградими отпадъци, генерирани от община Кричим и община Перущица, бе направена днес на 25.05.2021 год., в 13,30 часа, в... От Сдружение "Балканка" и СНЦ "Олимпик 2002" този път обединяваме усилия и ще се включим в кампанията за пета поред година, като тази година избрахме първо да почистим бреговете на река Въча в... АКТУАЛНО: Във връзка с възникналата ситуация, предизвикана от пандемията на коронавируса, от 06.04.2020г. на сайта на община Кричим е качена платформа, в която работи т. нар. " Чатбот- Скили "...

Викарен епископ Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений отслужи празничната света литургия в кричимския манастир

manastirНа 08 септември 2014 г. – православната църква отбеляза рождеството на Пресвета Богородица. Празника известен като „Малка Богородица” . Християните прославят Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилките и децата. Денят на нейното раждане е особено почитан предимно от жените. Малка Богородица се отбелязва с курбан. От него се раздава на бедните, защото се приема, че Светата Дева е покровителка и на самотните и изоставени хора. Смисълът на обреда е да се почете светицата и да се осигури закрилата й над новата реколта.

 

Тъй като празникът е посветен на рождеството на Св. Богородица, на този ден се честват и нейните родители - Св. Ана и Св. Йоаким. Викарен епископ Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений оглави празничната света литургия в кричимския манастир „Свето Рождество Богородично”. Негово Преосвещенство пристигна в божия храм придружен от свещеници на Пловдивската епархия.

След литургията Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений благослови обречените курбани, обредни хлябове и пити, които по-късно се раздадоха за здраве, берекет и плодородие.
В молитвата се присъединиха всички миряни и гости на манастира. На този ден манастира отбеляза и своя храмов празник.

  1. Последни новини
  2. Покани ОБС / Документи
Изгледи от Община Кричим
Изгледи от Община Кричим Изгледи от Община Кричим
Община Кричим ©2021 Всички права запазени.