ПРОВЕДЕНА ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ОБЕКТА по проект: № BG16М1ОР002-2.005-0018-С01 - „Проектиране и изграждане на територията на община Кричим на компостираща инсталация за разделно... Уважаеми граждани, Вашето мнение е важно за нас. Ще сме Ви благодарни, ако го споделите чрез попълване на тази анонимна анкетна карта. Отговорите Ви ще ни помогнат да подобрим нашата работа и... В утрото на най – очаквания детски празник 1-ви юни, г-н Атанас Калчев – кмет на община Кричим за пореден път изненада всички деца в детските градини и училищата на града, като подари истински... Поздравителен-адрес на Кмета на община Кричим г-н Атанас Калчев, по случай 24 – ти май „Ден на славянската писменост и култура” Презентация - Изтегли Проведена начална пресконференция по проект: № BG16М1ОР002-2.005-0018-С01 Първа копка на Компостираща инсталация за разделно събирани зелени и/или биоразградими отпадъци, генерирани от община Кричим и община Перущица, бе направена днес на 25.05.2021 год., в 13,30 часа, в...

Бабинден е един красив празник съхранен и до днес в град Кричим

Бабинден е един красив празник съхранен и до днес в града ни. Денят в който се отдава заслужено признание на този в чиито ръце се ражда човешки живот. Отдаваме почит на лекари акушерки – сестри и баби. Няма по - важна и благородна кауза от тази да помагаш да се роди живот. Акушерката подава ръка на всяка нова чиста душичка, която започва своя земен път. Тя напътства и подкрепя родилката, за да бъде мисията  ѝ успешна и заслужава нейният живот да бъде изпълнен с любов, признателност и уважение, защото работата ѝ е наистина забележителна.

На този ден бабата става рано и гостува в домовете на децата, които е изродила. Носи със себе си червен и бял конец, които завързва на малките. Окъпвала пеленачетата и измивала очите на майката. След това родилите през годината невести отиват на гости в къщата на бабата. Носят погача гозби и вино. И за да спазим народната традиция д-р Лидия Георгиева, която е работила като главен лекар на четвърто вътрешно отделение и медицинската сестра Мария Гълъбова, която е работила в родилното отделение като акушерка,  пресъздадоха ритуала – поливане на бабата. Всички присъстващи получиха кърпа и сапун, както повелява народната традицията осигурени от община Кричим.

Поздравителен адрес от името на г-н Атанас Калчев и общинското ръководство поднесе г-жа Златка Маринова – заместник кмет на община Кричим, като пожела на всички да бъдат здрави, да бъдат сърцата им все така отворени към добротата и хуманността и с обич, грижа и отговорност да поемат в ръцете си новия живот, който прави нашия град вечен и млад.

Програмата продължи с поздравителен адрес поднесен от Росица Табакова и изпълнение на две песни от Антония Шкодрова при НЧ „Пробуда – 1912 г.”. С нейните изпълнения настроението се преповдигна и към нея се присъединиха група за стари градски песни „Орхидея” с ръководител Катя Георгиева и група „Младо сърце” с ръководител Светла Георгиева. Празникът се изпълни с много настроение и до късен следобед продължиха песните, танците и веселието.

  1. Последни новини
  2. Покани ОБС / Документи
Изгледи от Община Кричим
Изгледи от Община Кричим Изгледи от Община Кричим
Община Кричим ©2022 Всички права запазени.