A+ A A-

За първи път: две елхи красят Кричим

За първи път в историята на Кричим градът се радва на две елхи. Те са разположени от двете страни на река Въча и по този начин всеки от кварталите има собствено коледно дърво.

pdfОтвори / Разгледай

Благотворителен базар за деца в неравностойно положение в Кричим

Коледно-новогодишен благотворителен базар се провежда в Кричим. На него се предлагат различни сувенири, които са ръчно изработени от децата от детските градини, двете начални училища и гимназията в града.

pdfОтвори / Разгледай

Преасфалтират основни улици и булеварди в Кричим

Преасфалтирането на основни улици и булеварди приключи в Кричим.Основен ремонт беше направен на части от три улици в центъра на града. На тях беше положена изцяло нова асфалтова настилка, нови тротоари и бордюри. Две от улиците никога не са имали трайна настилка, а едната е била на паваж, който е бил почти разрушен.

pdfОтвори / Разгледай

Най-високото отличие - званието „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД КРИЧИМ” г-н Атанас Калчев

nagradaСъс свое Решение № 265, взето с Протокол № 27 от 30.10.2014 г., Общински съвет при община Кричим на основание Наредбата за символиката в община Кричим и по писмено предложение на новоучредения Обществен съвет за насърчаване участието на гражданите на гр. Кричим в обществено-икономическия, културен и социален живот на града, удостои с най-високото отличие - званието
„ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД КРИЧИМ” г-н Атанас Калчев – Кмет на община Кричим.

Прочети още »

Бюрократични пречки спъват пускането на пречиствателната станция в Кричим

stanciaБюрократични пречки спъват пускането на пречиствателната станция за отпадъчни води в Кричим. Подобно е положението и със съоръженията в общините Стамболийски, Хисаря и Раковски.Пречиствателната станция в Кричим вече е с акт 15, което означава, че всички строителни дейности са приключени. Сега обаче не може да се пристъпи към издаването на акт 16, защото никъде не е разписано кой е органът, който назначава персонала и дава заплатите в станцията.Новоизграденото съоръжение е публична общинска собственост на Община Кричим, а след издаването на акт 16, по силата на Закона за водите ще се предаде за стопанисване и управление на оператора ВиК-Пловдив.

Прочети още »

Обществено обсъждане на Плана за управление на поддържан резерват „Изгорялото гюне“

zasedanie2На 30.09.2014 г., в Община Кричим представители на РИОСВ – Пловдив проведоха обществено обсъждане на Плана за управление на поддържан резерват „Изгорялото гюне“.

Встъпителна пресконференция на проект: „Компетентна и ефективна общинска администрация Кричим”

konferenciaНа 29.09.2014 г., от 17.00 часа в заседателната зала на община Кричим се проведе встъпителна пресконференция на проект: „Компетентна и ефективна общинска администрация Кричим”. На  04.08.2014 г. между Министерство на финансите, УО на ОП „Административен капацитет” и Община Кричим бе сключен  Договор № М13-22-121 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проекта. На пресконференцията бяха представени общата и специфичните цели, планираните дейности и очакваните резултати от изпълнението му.

Викарен епископ Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений отслужи празничната света литургия в кричимския манастир

manastirНа 08 септември 2014 г. – православната църква отбеляза рождеството на Пресвета Богородица. Празника известен като „Малка Богородица” . Християните прославят Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилките и децата. Денят на нейното раждане е особено почитан предимно от жените. Малка Богородица се отбелязва с курбан. От него се раздава на бедните, защото се приема, че Светата Дева е покровителка и на самотните и изоставени хора. Смисълът на обреда е да се почете светицата и да се осигури закрилата й над новата реколта.

Прочети още »

Приключи изпълнението на трите инфраструктурни проекта

proektПриключи изпълнението на трите инфраструктурни проекта, за които беше осигурена безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 1 775 481 лв. по мярка 322 на Програмата за развитие на селските райони. Крайният резултат от тях е видим, както за населението на града, така и за неговите гости - обновени зелени площи и паркови пространства, реновирана централна градска част с нови пейки, поливни системи, фонтани, кошчета за отпадъци и настилки, изцяло променена визия на пешеходния мост над р. Въча, нова и модерна детска площадка на пл. „Освобождение” отговаряща на всички изисквания за безопасност.

Програма за празника на Община Кричим 2014 година

pdfПРОГРАМА ЗА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА КРИЧИМ 2014 ГОДИНА

Отмениха финансова корекция за милион и половина лева на община Кричим

pdfОтмениха финансова корекция за милион и половина лева на община Кричим

Приключи ремонта на пешеходния мост в Кричим

Пешеходен мост в КричимВъз основа на окончателния доклад и заключението на строителния надзор за обект „Рехабилитация на пътната част на пешеходен мост над р. Въча, гр. Кричим”, че ремонта е извършен в съответствие с одобрения инвестиционен проект, разрешението за строеж и при спазване изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите му нормативни актове, с което са осигурени условията за безопасност при по-нататъшната експлоатация на строежа, на 13.12.2013 г. с тържествен водосвет, мостът беше пуснат в експлоатация.

Прочети още »

Община Кричим ©2024 Всички права запазени.