A+ A A-

Скала падна върху къща в Кричим на 24.07.2014г.

скала падна върху къща в КричимСкала с диаметър около 2 метра и маса от близо 3 тона падна върху покрив на къща на бул. „Антонивановци” 54 в Кричим.  Скалата се е отчупила от  местността Иванково кале, върху което има останки от древна крепост. Скалният къс е пробил покрива и е разрушил част от стената на имота в сряда след 20 часа вечерта. За щастие няма пострадали. Кметът на община Кричим Атанас Калчев с експерти са направили оглед на място. От „Гражданска защита” твърдят, че причина за падането на скалата са засилените ерозионни процеси, които са активирани от силните и продължителни дъждове.  „В момента се разбива скалата, след което ще се помогне за възстановяването на дома.”, съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев. Той ще търси вариант за финансиране от държавата, за да се направи проучване на скалите, след което да се укрепят. „Очакваме разбиране от институциите, защото има усилена ерозия на скалите в този участък под Иванково кале, където се намират 40-50 къщи, които са застрашени от подобни инциденти.”, заяви още Атанас Калчев.

Коледно-новогодишен поздрав от кмета на община Кричим г-н Атанас Калчев - 2020

Поздравително слово на Кмета на община Кричим, по случай настъпването на Коледно - Новогодишните празници. Уважаеми съграждани, В навечерието сме на най - светлите християнски празници.

Прочети още »

На 19.12.2019г. в сградата на Община Кричим гостуваха четвъртокласниците от НУ „Васил Левски“

Под ръководството на г-жа Кирова и г-жа Павлова на 19.12.2019г. в сградата на Община Кричим гостуваха четвъртокласниците 

Прочети още »

Потребителите на ЦОП Кричим от ЦНСТ – посетиха библиотеката в община Кричим

По повод коледните и новогодишни празници  децата от Център за Настаняване от Семеен Тип в гр. Стамболийски посетиха библиотеката в НЧ „Пробуда – 1912 г.”

Прочети още »

РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ „ ДА ПОРАСНЕМ ЗАЕДНО”

Екипът на ЦОП  Кричим участва в проект на УНИЦЕФза ранното детско развитие и родителството – РАБОТИЛНИЦА ЗА РОДИТЕЛИ „ ДА ПОРАСНЕМ ЗАЕДНО”.

Прочети още »

В навечерието на най-светлия и топъл празник – Коледа, Община Кричим организира традиционен коледен базар

В навечерието на най-светлия и топъл празник - Коледа, когато се ражда надеждата за добрина и добри дела, Община Кричим организира традиционен коледен базар,който ще отвори врати от 16.12.2019 г. до 20.12.2019 г.

Прочети още »

Уважаеми съграждани, по време на коледните празници и тази година Дядо Коледа и Снежанка ще радват малки и големи на пл. „Обединение”

Уважаеми съграждани, по време на коледните празници и тази година Дядо Коледа и Снежанка ще радват малки и големи на пл. „Обединение” всеки ден от 24 до 31.12.2019 г. включително.

Прочети още »

На 11.11.2019 г. се проведе тържественото заседание за полагане на клетва от новоизбраните общински съветници и кмет на община Кричим

На 11.11.2019 г. се проведе тържественото заседание за полагане на клетва от новоизбраните общински съветници и кмет на община Кричим,

Прочети още »

Община Кричим ©2020 Всички права запазени.