A+ A A-

Кричим – столицата на чудната и ароматна българска ягода

Второ издание на ,,Фестивал на ягодата“ организирано от Община Кричим и НЧ ,,Пробуда-1912 г.“  Фестивалът се състоя на 11 и 12 май, от 10:30 часа на пл. ,,Обединение“ в гр. Кричим.

  За втора поредна година Община Кричим и НЧ ,,Пробуда-1912 г.“ организират ,,Фестивал на Ягодата“. Той се състоя на 11 и 12 май. В двата дни се проведе базар-изложение на производителите - ,,Алея на ягодата“. На централния площад на града се събраха стотици гости, производители, земеделци и любители на сладкия плод.

  Програмата на празника включваше фолклорна програма с конкурсен характер, кулинарна надпревара, среща с писателя Георги Връбчев, прожекция на любими детски филми, кулинарно шоу с дегустации на артиста- кулинар Ути Бъчваров, а също така и конкурси за „Най-атрактивен щанд”, „Най-млад фермер – ягодопроизводител“ и „Най-голяма ягода“.

  Гости на събитието бяха Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, съветникът по селско стопанство на президента Явор Гечев, председателят на ОбС Кричим – г-жа Анка Хаджиева, заместник-министърът на земеделието и храните г-жа Таня Георгиева, директорът на областна дирекция „Земеделие“ – Пловдив инж. Ангел Личев, заместник-областният управител на областта Димитър Добрев.

Община Кричим ©2024 Всички права запазени.