A+ A A-

Поздрав на кмета на община Кричим по случай 24-ти май – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност“.

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми учители,

Скъпи ученици,

Уважаеми съграждани,

България полага своя венец на признателност пред делото на светите братя Кирил и Методий, съхранило нашата национална идентичност през вековете.

Честит 24-ти май – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност“.

24-ти май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност.

24-ти май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа, и на този ден отдава почит и слави делото на светите братя Кирил и Методий, нашите първоучители.

Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на културата и изкуството, на духовността и просветлението. Изказвам своето възхищение и благодарност към всички, които са градили и градят и днес устоите на нацията, на всички онези, които със своите дела и постижения утвърждават българската идентичност на нашето съвремие, на тези, които крепят българщината завещана от предците ни и съхраняват родния език звучен и чист, и на тези, които с примера си възпитават бъдещите поколения на родината ни.

На всички учащи се желая здраве и жизнени сили, за да превземате върховете на знанието и с чест да пренесете светлината на днешния в утрешния ден!

Нека всички, които носят в сърцето си любовта и признателността към буквите, да продължат да засяват знание и мъдрост в браздите на времето!

Честит 24-ти май!

Атанас Калчев,

Кмет на община Кричим

Община Кричим ©2024 Всички права запазени.