Има ден, щастлив за България! Той е 3 март 1878 г. На този ден, преди 141 години бе провъзгласено свещеното право, правото на България да възкръсне, да бъде свободна. Всяка година на 6 - ти януари православната църква отбелязва Богоявление – един от най - светлите християнски празници. Според православния календар празникът Йордановден ознаменува кръщението на... Заповед № РД-02-09-464 /14.12.2018г.: На основание чл.44, ал.1, т.4 и чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 9 ал. 1 и чл. 35 от Закона за... Тази година е юбилейна за Кричим и неговите жители, честваме 20 години от обявяването на Кричим за община. На 30 март 1998 година, с Указ № 111, Президентът на Република България на основание чл.... Уважаеми съграждани,Община Кричим отправя покана към всички граждани за честване празника на града, който ще се проведе на 25-ти и 26-ти август 2018 година – събота и неделя. В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, от 02.04.2018 г. до 05.04.2018 г., във фоайето на Общински младежки дом – гр. Кричим представена Великденска изложба с ръчно изработени... Във връзка с Деня на Освобождението на България 3-ти март, се организира честване на Националния празник, което се проведе на 3-ти март 2018г. /събота/ от 10.30часа на Площад „Обединение” /площада...

Oбщина Кричим организира тържествено изпращане на Випуск 2017

На 24 май 2017 г. /сряда/ от 18.00 часа на площада пред НЧ „Пробуда – 1912г.”, ръководството на община Кричим организира тържествено изпращане на Випуск 2017.

Двадесет и четирима зрелостника тържествено преминаха през центъра на града,  облечени с официалните си бални тоалети, демонстрирайки стил и изящество. Младостта и красотата озариха площада. 

Абитуриентите бяха посрещнати от деца, облечени в народни носии, които ги съпроводиха по червения килим до сцената. Всички получиха специален поздрав и символични подаръци от кмета на община Кричим г-н Атанас Калчев, а отличниците получиха и парична награда за високите си постижения. Г-жа Теодора Кирякова - директор на СУ „П.Р.Славейков” -гр. Кричим изпрати учениците си с вълнение и гордост. Г-жа Величка Сокерова поднесе поздрав за всички абитуриенти от името на родителския екип.   

Градът  бе огласен от глъчката и смеха на абитуриентите от  Випуск 2017. Всеки един от тях - готов да тръгне по широкия свят, да го покорява и да доказва себе си. Някои от тях ще останат в града и ще продължат реализацията си тук, други - не, но всеки ще носи в себе си спомена от родното място, родното училище, учителите и от тези, направили необходимото за тях с много любов и всеотдайност, за да получат верен старт в живота. 

      На добър път!

  1. Последни новини
  2. Покани ОБС / Документи
Изгледи от Община Кричим
Изгледи от Община Кричим Изгледи от Община Кричим
Община Кричим ©2019 Всички права запазени.