A+ A A-

За поредна година Празника на община Кричим 2017, бе отбелязан с богата и разнообразна програма

За поредна година Празника на община Кричим бе отбелязан с богата и разнообразна програма, която да отговори на вкусовете и предпочитанията на представителите на различните възрастови поколения кричимци и гости на града. По традиция и като на празник, отново среща си дадоха традицията, признателността и надеждата.

 

С детско утро започна тазгодишния празник на Община Кричим. На площад „Обединение”, децата на Кричим – и малки, и големи, под ръководството на специално поканени за празника аниматори, се насладиха на игри, закачки, състезания и много изненади. За по – малките деца имаше куклен театър „Дядовата ръкавичка”. На финала на детската програма, аниматорите подариха на всички деца символични подаръци.

Празничната част на вечерта започна с водосвет за здраве и просперитет на всички, който живеят в Кричим, отслужен от отец Мирослав. Веднага след него кметът на община Кричим г-н Атанас Калчев отправи приветствено слово към своите съграждани и гости на града.

Танцьорите от танцов клуб „Лудория”  при Народно Читалище „Пробуда – 1912 г.” с ръководител Десислав Попов, извиха кръшно хоро, с което приповдигнаха настроението на присъстващите. Веднага след тях  Групата за стари градски песни при Дневен център за стари хора – град Кричим, изпълни две песни, с които успя да развълнува всички присъстващи и да даде достоен пример, че възрастта не е от значение, когато човешкият дух и душа тържествуват, те носят заряда на любовта и обичта към хората.  

За поредна година детски танцов състав „Китчица” с ръководител Пенко Димитров, който от няколко години ръководи формации както от училища, така и от детски градини в общината показа красотата на Българския фолклорен танц. Танцьорите озариха сцената и публиката ги изпрати със заслужени бурни аплодисменти.

Едва ли има българин, чиято душа да не трепва от дълбокия, мощен и проникновен звук на родопската гайда. Той омагьосва със своята неподправена красота, носи величие и слава. Гайдарска формация „Орфикус” с ръководител Петър Янев наситиха празничната програма с неповторими и автентични ритми от родния фолклор, който всеки българин носи в сърцето си.

Малко  след тях на сцената с бурни аплодисменти бяха посрещнати невероятните изпълнители Емилия Валенти и Сунай Чалъков, гастролирали на сцените в Беларус, Грузия, Украйна, Казахстан, Гърция, Чехия, Молдова, Македония и Румъния, които всички познават и от телевизионния екран. Тя е лауреат на редица международни и национални конкурси и фестивали, носител на престижни награди, финалист от „Евровизия” 2011г. и финалист в „Гласът на България” през 2013 г. А за него казват, че с красивият си глас и магнетичното присъствие въздейства по необикновен начин и оставя трайни спомени у всички имали удоволствието да го чуят. Те плениха публиката с невероятните си изпълнения на обичани песни.

След участието на чаровните изпълнители програмата продължи с приятна изненада: гост позинг на абсолютния световен шампион по Културизъм Кирил Стоянов.

С голямо нетърпение всички очакваха кулминацията на празничната вечер, мега звездата  на българския поп Михаела Филева. Изпълнителката  която се посвещава на музиката още като дете, от малка участва в много национални и международни музикални фестивали. Упоритата и работа, неподражаемото сценично присъствие и невероятния талант я правят „Опасно близки” с публиката. Михаела Филева покори  сърцата на малки и големи като представи компилация от актуалните си хитове и обичани парчета. С лъчезарната си усмивка и невероятния си талант тя омая публиката. С приключването на нейното участие небето над гр.Кричим се озари от  пъстроцветна светлинна приказка, в която се потопиха всички присъстващи.

За радост на всички програмата продължи  с дискотека на отрито под звездите.

Общинското ръководство изказва своята благодарност, както на участниците в празничната програма за прекрасните им изпълнения, така и на всички спонсори, които за поредна година със своята съпричастност дадоха възможност за да се случи този прекрасен празник. 

„ВИОМОДА”  ЕООД   2 000,00 лв.
„СЪН СПРИЙ ХОЛИДЕЙЗ” ЕООД             1 500, 00 лв.
КМЕТ, ЗАМЕСТНИК КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП „НАШИЯ ГРАД”             1 000,00 лв.
„СОЛВЕКС КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ” ООД             1 000,00 лв.
ЕТ „ДИМИТЪР ЯНКОВ КЕНЕДИ МЕТАЛ”             1 000,00 лв.
„КРИЧИМ ЕКСПРЕС” ООД    500.00 лв.
„ВЕК ТРЕЙДИНГ” ООД     500.00 лв.
СЛАВЕН БОРИСОВ ДИМОВ      400.00 лв.
„СИМС – 06”      300.00 лв.
„ГОЧЕВ 2014” ООД        200.00 лв.
„ПОЛЯ ГЕГОВА” ЕООД      200.00 лв.
„НАГИ 1” ЕООД          160.00 лв.
СЧЕТОВОДНА КЪЩА „ЗИНА”         100.00 лв.
ЕТ „КОДАМ 1710 – КОСТАДИН ДАМЯНОВ”         100.00 лв.
ЕТ „АНДРЮ – Ц” Н. АНДРЕЕВ        100.00 лв.
„ФИРКОМС” ЕООД    100.00 лв.
ЕТ „ГЮРАЙ АЛИКОЧЕВ - АЛИКОЧ”           100.00 лв.
Община Кричим ©2019 Всички права запазени.